Musztardowo-ziołowy omlet z salsą z pomidorów, ogórków, rzodkiewki i kiełków fasoli mung - 240 kcal
Brzoskwiniowy jogurt z płatkami owsianymi; jabłko - 220 kcal
Makaron w sosie tajskim z brokułem i płatkami chili - 270 kcal
Bułka fitness z twarożkiem grani - 290 kcal
Waniliowy napój sojowy - 160 kcal
***
Składniki na 1 porcję (2 naleśniki):
/wartość energetyczna 1 naleśnika bez dodatków - 112 kcal/
- 3 łyżki płatków owsianych
- 3 łyżki amarantusa ekspandowanego
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 2 białka (lub 1 całe jajko)
- trochę mleka (u mnie 0,5%)
- ewentualnie: cukier/miód/słodzik
Przygotowanie:
Płatki
owsiane mielimy na mąkę i mieszamy w misce z amarantusem i otrębami.
Dodajemy białka, a następnie dokładnie mieszamy. Dolewamy mleka, aby
uzyskać dość płynną konsystencję (jak w zwykłym cieście naleśnikowym).
Smażymy na przetartej olejem patelni.
Podałam z musem jabłkowym (czyli po prostu startym na najmniejszych oczkach jabłkiem).
jadłospis pycha ! wszystko zdrowe i smaczne ;d
OdpowiedzUsuńMniam :)
OdpowiedzUsuńPyszny jadłospis :) I ten ziołowy omlet, mmm :)
OdpowiedzUsuńmmm ... taki makaronik to bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam to mleczko sojowe które piłaś na koniec dnia <3 a najbardziej o smaku naturalnym!
OdpowiedzUsuńWogóle zachwycam się omletem, taki mega ziołowy, co tam do niego nawrzucałaś z przypraw?