sobota, 26 stycznia 2013

~010.

 Owsiankowo-sernikowe pancakes z jabłkami i cynamonem, polane jogurtem o smaku czerwonej pomarańczy

12 komentarzy:

  1. super pancakes , pysznie podane <3

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowicie wyglądają, mogę przepis? :>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne ;)

      - 1/2 kostki chudego twarogu
      - 1 jabłko
      - ok. 7 łyżek płatków owsianych
      - Trochę mleka
      - łyzeczka cynamonu

      Płatki zalewamy wodą lub mlekiem i odstawiamy do lodówki na ok. pół godziny aż ładnie wchłoną płyn. Jabłko kroimy na małe kawałki i mieszamy z płatkami oraz pokruszonym twarogiem. Dodajemy cynamon i mleko dla uzyskania dobrej konsystencji. Smażmy na suchej patelni (trzeba wyczuć ten moment, kiedy będą dały się już przewrócić).

      Uwagi:
      To była zupełna improwizacja! Gdybym robiła je drugi raz to starłabym jabłko na tarce (lub dodała jajko), bo ciężko się je przewraca. Wyszło mi około 7 placków.

      Mam nadzieję, że będą smakować! ;D

      Usuń
  3. Fajnie wyglądają, choć ja chyba wolałabym inny rodzaj nabiału ;p

    OdpowiedzUsuń
  4. oj, zjadłabym takie z wielką przyjemnością:D

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo chętnie bym w takich zasmakowała. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. świetne śniadanie, uwielbiam takie smaki! ;)

    OdpowiedzUsuń